Parterapi

PARTERAPI

Parterapi

Gestaltterapi är en relationell typ av terapi som är väl lämpad för parterapi. Ni kan gå i parterapi oavsett om ni har varit gifta i årtionden eller nyligen blivit kära. Även i andra relationer än kärleksrelationer kan parterapi vara lämpligt, t.ex. förälder-barn eller vänskapsrelationer. Parterapi är för alla som är nyfikna på att utvecklas i relationen eller som har utmaningar att hantera. 


Jag har här samlat några av de vanligaste frågorna jag brukar få angående parterapi. Du kan alltid kontakta mig om du vill ha svar på just dina funderingar.


Vem kan gå i parterapi?

Alla som vill det. Ni kan vara gifta, sambo eller ett nyförälskat par som vill lära känna varandra bättre och fokusera på relationen. Ni kan vara gay eller heterosexuella eller något annat. Ni kan leva i ett öppet förhållande, vara religiöst konservativa eller leva en annan typ av liv.


Vad kan vi jobba med i parterapi?

Allt som är viktigt för er. Jag möter er och era utmaningar med respekt.

Inom gestaltterapin jobbar vi med att öka uppmärksamheten på hur ni fungerar som ett par, vilket kan ge möjligheter för utveckling och tillväxt i relationen.


Är du säker på att vi kan ta upp vad som helst i terapin?

Ja, absolut! Det behövs mycket för att chocka en terapeut! De flesta kommer för att de kämpar med vanliga utmaningar i relationen: kommunikation, sex, balansen mellan parets behov och individuella behov etc. I någon relation kan den ena vilja flytta utomlands, eller någon annan önskar att bo för sig själv men fortsätta att vara tillsammans. Vi kommer att titta på hur ert förhållande fungerar och identifiera era grundläggande behov, både individuella och parets. Det är alltid bra att komma ihåg att jag som terapeut har tystnadsplikt.


Parterapi för att avsluta relationen

Kanske har ni redan kommit fram till att ni vill avsluta relationen. I så fall kan ni gå i terapi för att få hjälp med att avsluta relationen på ett värdigt sätt.


Har ni det bra men vill ändå gå i terapi?

Så bra! Vissa vill förstärka relationen innan man t.ex. skaffar barn eller bestämmer sig för att flytta ihop. Ni är mycket välkomna att utforska och fördjupa er relation.